Peninglah banyak pakej hosting. Mana satu yang sesuai untuk kita yang baru ni?

Peninglah banyak pakej hosting. Mana satu yang sesuai untuk kita yang baru ni?

[et_pb_section transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” fullwidth=”off” specialty=”off” admin_label=”section” disabled=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ custom_padding=”27px|0px|25px|0px” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]Untuk mempunyai laman web yang mantap. Pemilihan hosting amatlah penting. Tetapi adakah kita perlukah kita keluarkan duit yang banyak sedangkan kita baru jer nak ada website?

Bagi yang nak start website, boleh tengok contoh pakej yang ditawarkan oleh NetKL

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://web-berjaya.com/wp-content/uploads/2017/03/screenshot.822.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” admin_label=”Image” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_width=”1px” border_style=”solid” disabled=”off”] [/et_pb_image][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Berdasarkan pengalaman saya selama 8 tahun, saya cadangkan ambil pakej yang ditengah (myGold X). Amat jarang orang yang mempunyai laman web akan guna lebih dari 2gb. Website kita bukan galeri gambar macam Google Photos.

Benda yang penting kena ada adalah

[/et_pb_text][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”1_3″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_blurb title=”Space yang sesuai” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_icon_font_size=”off” icon_font_size=”96px” admin_label=”Blurb” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_width=”1px” border_style=”solid” disabled=”off”]

2gb dah cukup

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_blurb title=”Email Akaun” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_icon_font_size=”off” icon_font_size=”96px” admin_label=”Blurb” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_width=”1px” border_style=”solid” disabled=”off”]

Dapat buat beberapa email akaun dah cukup. Kita bukan ramai staff lagipun

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_blurb title=”Domain .com” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”top” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_icon_font_size=”off” icon_font_size=”96px” admin_label=”Blurb” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_width=”1px” border_style=”solid” disabled=”off”]

Nama domain untuk sesuaikan dengan branding kita

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”off” custom_width_px=”1080px” custom_width_percent=”80%” use_custom_gutter=”off” gutter_width=”3″ allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”on” parallax_2=”off” parallax_method_2=”on” parallax_3=”off” parallax_method_3=”on” parallax_4=”off” parallax_method_4=”on” admin_label=”row” disabled=”off”][et_pb_column type=”4_4″ disabled=”off” parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” admin_label=”Text” use_border_color=”off” border_style=”solid” disabled=”off”]

Dengan pakej RM100/setahun, kita dah boleh dapat 3 element yang penting untuk menjalankan website kita.

Pada permulaan memang website kita sikit jer yang datang. Adalah dalam 10 – 20 visitor sehari. Itu sudah mencukupi dengan pakej yang sedia ada. Pada awalnya kita perlu melabur lebih kepada pemasaran untuk tarik ramai orang datang ke laman web kita. Apabila dah ramai, barulah kita upgrade hosting kita untuk sesuai dengan beban yang datang.

 

Macam mana nak tarik pelawat, boleh rujuk

https://web-berjaya.com/2016/10/11/bagaimana-website-saya-jadi-rank-no-1-untuk-keyword-web-designer-bangi/

Kesimpulanya, lagi ramai pelawat, lagi tinggi kos hosting sesebuah website.

 
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Tinggalkan Komen